4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Afrikaans kamperen; niet voor watjes!

Het eerste wat ik me realiseer als ik wakker word, is dat ik in de bush in Botswana ben. Het tweede is wat me wakker gemaakt heeft; allerlei bush geluiden. Ik zal weten dat ik in Afrika kampeer, en dat is niet voor watjes!

Slapen op het dak van je auto

Dus worstel ik me uit mijn slaapzak. Ben ik echt de enige die zich daar elke nacht helemaal in vastdraait? Enfin, de eerste uitdaging van de dag is overwonnen. Snel rits van de tent open en via het laddertje naar beneden. Want de tent ligt op het dak van de Toyota Landcruiser. Boven slaap je het veiligst. Beneden is het domein van de wilde dieren. Elke vezel in mijn lichaam is zich ervan bewust dat we middenin de bush van Botswana staan. In een prachtig natuurpark op een piepkleine ‘camping’. Thuishaven van onder meer luipaarden, hyena’s, olifanten en leeuwen. Prachtige dieren, imposante dieren, en in sommige gevallen ook best gevaarlijke dieren.

Waar zijn de hekken?

Nee, geen hek te vinden op die campings. En dus kunnen alle wilde dieren ook echt óveral lopen. Zo moet je dus ook redelijk wakker richting een toilet lopen. En tijdens het eten koken om je heen blijven kijken. Idem tijdens de braai want hyena’s kennen inmiddels ook de geur van gebraaid vlees. Maar het volledig ontbreken van lelijke hekken is ook wel heel gaaf.

Ontbijt in de Afrikaanse bush

Dit besef ontbijt best nog relaxt. Op een kampeerstoeltje, vuurtje aan, ketel met water erop. Geduldig wachtend op je eerste koffie van de dag. Verrekijker in de hand. Fotocamera ernaast. Het grote genieten is begonnen voordat de zon goed en wel omhoog geklommen is. Sterker nog, in het zachte ochtendlicht hoop je al van alles te spotten. Dus de camera is aan, de instellingen zijn gecontroleerd. Kom maar op, beesten!

Sporen in het zand laten zien dat we vannacht inderdaad bezoek hebben gehad. Van een opportunistische hyena die weet dat waar mensen zijn, ook altijd eten is.

Camping met wild bezoek

Het woord camping betekent hier vaak echt alleen maar een kampeerplek. Ruime plaatsen met elk een eigen braai(barbecue)plek. Plus verrassend schone toiletten en douches. That’s it. Geen hekken, geen zwembad, geen winkel, geen animatieteam, geen harde muziek, geen poolbar. Niets. Maar als je geluk hebt, komt er ’s avonds een olifantenkudde heerlijk badderen in het riviertje naast je. Of verschijnt er een prachtig bokje ineens tussen de tent. Of een ondeugende aap die komt kijken of er nog iets te halen valt.

Uitdagend offroad rijden

Het traject dat wij rijden vanaf de Okavango Delta, dwars door wildparken Moremi, Khwai, Savuti, Linyanti en Chobe is sowieso erg uitdagend. Dat vraagt een volledig uitgeruste, goede 4×4 auto. Voor ons altijd een Toyota LandCruiser. We hobbelen overdag via de kleinste 4×4 tracks naar onze volgende kampeerplek. De hele dag met open ramen rijden. Volop genieten van natuur, dieren, vogels, zon en warmte. De hele dag in de natuur. Heel af en toe komen we een andere auto tegen. Ook met alleen maar blije mensen. Of ze zitten vast en worden blij als er hulp nadert. Wat een schitterende safari en vakantie is dit!

Genieten van Afrika

Al dit laat ons beseffen waarom we Nederland ingeruild hebben voor zuidelijk Afrika. Het is prachtig. En het mooiste werk dat we ons maar konden bedenken, is anderen hiervan mee te laten genieten. We zoeken avonturiers, natuurliefhebbers en kampeerders die weten hoe om te gaan met een slaapzak. Op zoek naar de zwemmende olifanten van Afrika. Of zoals het in tijdschrift Seasons stond: Heerlijk offroad in de bush.

Niet voor watjes!

Dus kom, pak je tandenborstel in en ga mee met onze avontuurlijke 4×4 kampeerreis. Zeker niet voor watjes! Wel iets voor jou?

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk