• DutchEnglish

  • Bestemmingen:

Namibië

Namibië is een land dat ook in de zuidpunt van het continent Afrika ligt; in het ‘subsahara-gedeelte’. Het ligt boven Zuid-Afrika, aan de kant van de Atlantische Oceaan. Aan de oostkant ligt Botswana en Zambia en in het noorden grenst het aan Angola. Rechtsboven kent het land een rare smalle strook land, de Caprivistrook, die ingeklemd ligt tussen Angola, Botswana en Zambia. Ook deze strook hoort bij Namibië.

Geschiedenis

Dit land kent al menselijke bewoning van ver voor Christus. Er zijn hele oude rotstekeningen gevonden van Sanmensen of bosjesmensen. Vanaf de 19e eeuw is het land gekoloniseerd. Door zowel Nederlanders als Engelsen als Duitsers. Daarna heeft Zuid-Afrika het geannexeerd. In 1990 werd het land onafhankelijk. Pas in1994 met de afschaffing van de Apartheid heeft Zuid-Afrika de laatste gebieden aan Namibië terug gegeven.

Talen

Namibië kent zo’n 2,5 miljoen inwoners. Het land is uitermate dunbevolkt. Er leven veel verschillende volkeren in het land. De voertaal is Engels maar door het verleden wordt er ook Afrikaans en Duits gesproken.

Toeristische trekpleisters

Het land kent verschillende toeristische trekpleisters. Veel toeristen komen voor de prachtige woestijnen en duinen, die soms zelfs doorlopen tot in de oceaan. De wijdse uitzichten, de lange wegen, het ongerepte landschap.
Daarnaast kent het land ook halfwoestijnen, savannes en bushveldgebieden. Belangrijke gebieden zijn de Namib woestijn, Etosha, Skeleton coast, etc.

Klimaat & seizoenen

Het land kent de minste regenval in heel sub-sahara gebied. De seizoen zijn er omgekeerd aan Europa. Dus juni-juli-augustus is ‘winter’ en december-januari-februari is hoogzomer.
Grofweg zijn er 3 klimaten in Namibië te onderscheiden.
• Woestijnklimaat in het westen, noordwesten, zuiden en de westelijke helft van centraal Namibië.
• Koud woestijnklimaat geldt in het zuidwestelijke kustgebied van Namibië
• Warm steppeklimaat kom je tegen in het noorden, noordoosten, oosten en zuidooosten van Namibië

Er is een aparte blog over de beste reistijd voor zuidelijk Afrika.