• DutchEnglish

  • Bestemmingen:

Zimbabwe

Zimbabwe ligt net boven Zuid-Afrika, aan de oostkant, en wordt verder omsloten door Mozambique, Zambia en Botswana. Geheel ‘landlocked’ dus geen eigen toegang tot een oceaan of zee.

Geschiedenis

Zimbabwe / Rhodesië kent een turbulente geschiedenis. Eind 1965 riep Zimbabwe eenzijdig de onafhankelijkheid (van de Britten) uit. Dat werd niet geaccepteerd en er volgde een moeilijke periode. Uiteindelijk werd in 1980 de onafhankelijkheid uitgeroepen en werd Robert Mugabe de eerste minister-president van de republiek Zimbabwe. Hij heeft lang geregeerd waarbij hij steeds meer dictatoriale trekjes begon te vertonen. Uiteindelijk is hij in 2017 afgezet door het leger. Het landhervormingsproject heeft ervoor gezorgd dat veel (blanke) boeren zijn afgezet of vermoord. Landbouw ligt sindsdien nagenoeg stil en het land is nog altijd niet hersteld van recessie, inflatie, droogte, honger en bijv. een cholera-epidemie in 2008.

Talen

Er zijn 16 officiële talen in Zimbabwe! Meest gebruikte taal is Engels.

Toeristische trekpleisters

Het gaat slecht met het land Zimbabwe. Grootste toeristische trekpleister zijn de Victoria Watervallen, helemaal in het noorden, op de grens met Zambia. Veel mensen bezichtigen deze middels een dagtocht vanuit Botswana. De rest van het land is momenteel lastig te bereizen. Jammer want het is een pracht land met een lieve bevolking.