4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat helemaal in de zuidpunt van het continent Afrika ligt. In het noorden wordt het omringd door Namibië, Botswana en Zimbabwe. In het oosten grenst het aan Mozambique en eSwatini (voorheen Swaziland). Het koninkrijk Lesotho ligt in zijn geheel in Zuid-Afrika.

Geschiedenis

De eerste Nederlanders kwamen in 1652 aan land en zij richtten bij de Kaap een verversingspost op voor de VOC. Later namen de Engelsen het land van de Nederlanders over en na een aantal bloederige oorlogen werd de Republiek van Zuid-Afrika gesticht. Dit was in 1910. In de 20e eeuw werd de Apartheid ingesteld. In de jaren ’90 werd de Apartheid afgeschaft en Nelson Mandela benoemd tot 1e zwarte president van Zuid-Afrika.

Talen

Zuid-Afrika is een ‘smeltkroes’ aan culturen. Het land kent vele verschillende volkeren, stammen, en daardoor ook elf officiële talen. Engels en Afrikaans zijn voor Nederlanders redelijk te volgen. De overige talen zijn Xhosa, Zulu, seSutu, sePedi, Tsonga, Venda, etc.

Klimaat

Zuid-Afrika is een zeer groot land met een oppervlakte van ongeveer 1,12 miljoen vierkante kilometer waarop ruim 50 miljoen inwoners leven. Het land kent vele verschillende klimaten. De kuststreek wordt gekenmerkt door zee invloeden. Landinwaarts heerst er over het algemeen een aangenaam, subtropisch klimaat.

De provincie Limpopo (voorheen 'Noordelijke Provincie' en daarvoor 'Oud Transvaal') staat bekend om zijn warme zomers en droge, milde winters. De provincie krijgt het gehele jaar veel zonneschijn. In de zomer kunnen de temperaturen in het 'laagveld' oplopen tot ruim in de 40 graden Celsius. In het Kruger Park (richting 'hoogveld') is het in de zomer maximaal zo'n 30-35 graden.

Limpopo

De winters in Limpopo zijn mild met dagtemperaturen tot zo'n 18 - 20 graden. 's Nachts daalt het kwik tot 0 - 5 graden. Een warme trui, fleece jack en lange broek zijn dan zeker geen overbodige luxe.

’s Zomers zijn korte broeken/rok, t-shirts met korte mouw en hemdjes lekker. Voor ’s avonds kun je dan vaak wel iets met lange mouw / pijp gebruiken vanwege de muggen.

Als het al regent, zijn het vaak wat kortere, heftige buien aan het einde van de dag. In Limpopo valt de meeste regen in de zomer (november-maart). Het klaart vervolgens vaak snel weer op en even later is de regen weer vergeten.

Seizoenen

De seizoenen zijn exact tegenovergesteld in vergelijking tot Europa! Kerstmis valt in Zuid-Afrika dus in de zomer en juni, juli en augustus zijn typische wintermaanden! Iets om zeker rekening mee te houden.

En bij reizen naar zowel het noordelijk deel van het land als ook de (West)kaap, is het handig de ‘tussenseizoenen’ te kiezen. Zeg maart-april-mei of juist september-oktober-november. Het kiezen van de juiste reistijd is voor deze bestemming zeker een puntje van aandacht!

Ontwikkeling

Zuid-Afrika is voor Afrikaanse begrippen een goed ontwikkeld land. Met zeker wel zijn uitdagingen, onder meer op het gebied van werkeloosheid, armoedebestrijding en gezondheidszorg. Maar het is ook een land met een goede infrastructuur, veel internationale bedrijvigheid en tevens een land dat vakantiegangers heel veel moois te bieden heeft.