4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Chicken or beef

Daar ga ik weer! ‘Chicken or beef’? Een aardige stewardess vraagt mij wat ik wil. En ik ben blij dat het zover is. Een paar uur geleden zag het er niet naar uit dat ik op 10.000 meter hoogte mijn diner zou eten.

Slecht weer op komst

Eerder die dag zat ik op Schiphol in afwachting van een vliegtuig dat me naar huis brengt. Een hele klus dit keer. Het weer gooit roet in het eten. Het waait zó hard (stormt) dat heel veel vluchten zijn vertraagd of zelfs compleet uitvallen. Gelukkig denkt het grondpersoneel van Swiss Air goed en snel mee. Zij vliegen totaal niet meer vandaag maar boeken me snel en efficiënt om naar British Airways. In de hoop dat ik dan via Londen alsnog in Zuid-Afrika, Johannesburg kan komen.

Turbulentie!

En dus snel mijn koffer naar British Airways gebracht. En dan begint het grote wachten. Met winkeltjes in de buurt en een lekkere rosé erbij, geen probleem. Maar wetende dat Rex al in Johannesburg op mij wacht, maakt het toch een beetje stressvol.

En zo is de vlucht naar Londen er een met gemende gevoelens. Ik word niet alleen fysiek heen en weer geschud door de heftige turbulentie. Ook figuurlijk gesproken begint het gevoel van ontheemd zijn alweer.

Landen in meerdere opzichten

Elke keer weer heb ik tijd nodig om te wennen, letterlijk ergens te landen. Als ik in Nederland aankom, is dat bijvoorbeeld heel erg licht-gerelateerd. Meestal komen we van de Afrikaanse zomer naar de Nederlandse winter. Qua lichtintensiteit en aantal zonuren niet met elkaar te vergelijken. Maar ja, in Nederland komen we niet voor onze winterslaap, dus een keer diep zuchten en je staat zó weer heel gewoon bij de Appie in de rij met de boodschappen.

Afkicken van Nederland naar Afrika

Andersom, van Nederland naar Zuid-Afrika reizend, moet ik weer van allerlei dingen afkicken. Niet langer meer zomaar binnen lopen bij ouders voor een bakkie koffie. Of op het allerlaatste moment bedenken wat je wilt eten en dat dan ook nog kunnen halen. Of uit eten gaan. Allerlei fijne dingen en alles is zó dichtbij.

Toch zijn er ook best veel overeenkomsten tussen Nederland en Zuid-Afrika. Zo maak ik een gigantische stroomstoring mee in Nederland, zijn de posterijen lang niet altijd even snel en zorgt slecht weer schrikbarend snel voor allerlei oponthoud op wegen en het spoor.

Heen-en-weer-gevoel

Neemt niet weg dat het gevoel van ontheemdheid blijft. Elke keer weer word ik tussen twee werelden heen en weer geslingerd. Werelden die je absoluut niet met elkaar kunt vergelijken. En dat ook niet moet willen. Ik besef me donders goed dat ik in een bevoorrechte positie zit. Ik moet genieten van het beste van beide werelden. Van het hier en nu.

En dus neem ik snel een beslissing als de stewardess me de keuze geeft tussen ‘chicken or beef’! Dat is nog het gemakkelijkste besluit van vandaag.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk