Cijfers, cijfers en nog meer cijfers

Vandaag duizelt het me. Van de cijfers die voor mijn ogen dansen. Cijfers, cijfers en nog meer cijfers. Ik loop achter met de financiële administratie van onze ondernemingen hier in Zuid-Afrika. En dat betekent dat ik nu al drie dagen lang probeer vier drukke achterliggende maanden in te halen. Hoe dat gaat?

Afwisseling

Het tempo van inhalen is 1 maand per dag. Niet slecht. En het moet nu eenmaal gebeuren. De accountant wacht ook in Afrika op onze cijfers. Plus de input voor de BTW-opgave. Een soort van noodzakelijk kwaad bij het ondernemen. In elk geval niet een van mijn favoriete klussen.

Van Afrika naar Nederland

Tussen alle cijfers door trakteer ik mezelf af en toe op wat lekker internetten. Zodat ik me nog meer kan verheugen op ons aanstaande bezoek aan Nederland. Waar we ons ongetwijfeld zullen verbazen over de groei van onze kleine nichtjes. Waar we weer veel lieve mensen kunnen knuffelen, weerzien en bijpraten. Een heerlijk vooruitzicht. Daar ook veel minder cijferwerk. Vooral veel sociale contacten en communiceren in onze moederstaal. En niet te vergeten Sint, Kerst, boerenkool en glühwein.

Cijfers achtervolgen ons

Natuurlijk heeft ons bezoek aan Nederland ook een zakelijk karakter. Dat kunnen en willen we zeker niet vergeten. Het is belangrijk om boekingen voor volgend jaar te krijgen en mooie vakanties voor gasten te plannen. Zo staan er weer diverse Vakantiebeurzen en op het programma. En ook Nederlandse opdrachtgevers verwachten een en ander op het gebied van communicatie en PR. Ook iets om naar uit te zien. Het is heerlijk een paar maanden het vizier om te gooien. Daarvan te leren en te groeien.

Fijne plannen

Het vooruitzicht is dus vooral positief. En dus regel ik tussen alle boekhouding door een fijne (huur)auto in het oosten van Nederland, cadeautjes voor diverse mensen, een nieuwe tas voor mezelf en de eerste afspraken. Want zodra we landen in Nederland, gaat ook het Nederlandse tempo erin. Niet lullen maar poetsen.

Laatste cijfers

En als we het dan toch over cijfers en nummers hebben:

  • Nog 14 nachten slapen en dan stappen we in het vliegtuig naar het noorden
  • Het kwik loopt hier elke dag op naar zeker 36 graden C. De overgang zal straks behoorlijk groot zijn.
  • Nog 400 bonnen verwerken voor de BTW-opgave.
  • Straks 3 hondjes en 2 paarden voor 3 maanden in het voren knuffelen.

Nog even doorzetten

Maar zover is het niet. Eerst nog minstens 1 dag dansende cijfertjes voor mijn ogen en dan lig ik weer op schema. Belastingdienst hier in Afrika tevreden, wij tevreden. Over een paar maanden duizelt het me vast weer.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk