Dagje winkelen Afrikaanse stijl

Ik ben een dagje aan het winkelen in Afrika. Op mijn lijstje staat van alles. Echt van alles. Helaas alleen weinig leuks. Nee, vandaag geen tijd voor nieuwe kleding, hippe schoenen of de altijd zo fijne nieuwe tas. Nee, echt niet. Wat er dan wel op mijn lijstje staat? Een nieuwe waterpomp, het laten repareren van een achteras voor de aanhanger, een nieuwe bobine zoeken voor een van onze bakkies, grote emmers verf en dekens chemisch laten reinigen.

Nuttige zaken

Geen zaken waar ik vrolijk van word. Daarbij heb ik ook hond Moyo bij me. Die wordt vandaag gecastreerd. Zo wordt het al met al wel een hele nuttige dag. En gelukkig verloopt de dag ook redelijk succesvol. Al krijg ik dan niet alles gedaan. Voor Afrikaanse begrippen ben ik zeker goed bezig.

Helaas zijn er hier altijd onvoorziene tegenslagen. Zo is een nieuwe bobine niet op voorraad bij de dealer. Maar ook is dit onderdeel in de hele stad niet te krijgen! Dekens laten reinigen lukt wel, maar niet binnen dezelfde dag. Maar de bestelde verf is juist wel netjes op tijd binnengekomen en de as van de trailer gaat ook gerepareerd weer mee naar huis. Al met al geen reden tot klagen.

Boze hond

Dog Moyo vindt het helemáál geen succesvolle dag. Ik neem hem einde van de dag nog half bewusteloos weer mee naar huis. Hij heeft (nog) geen idee wat er precies gebeurd is, maar dat hij er niet blij mee is, is zeker.

Lekkere lunch op volgende actielijst

Nee, de volgende keer dat ik naar de stad ga, moeten er toch echt inspirerende en leukere punten op mijn actielijst staan. Voor mij, maar ook voor Moyo. Anders hoeft een autoritje voor hem voorlopig zeker niet meer. En probeer dan ruim 65 kg onwillige hond maar eens de auto in te krijgen.

Voor mij is het vooruitzicht van een gezellige lunch al voldoende. Weet je wat, ik schrijf dat direct op mijn actielijst voor het eerstvolgende dagje winkelen in de grote stad!

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk