• DutchEnglish

  • Bestemmingen:

De grote hondenmandjesdans

Stel je voor, drie honden, variërend van 3 tot 75 kg groot: Nyani, 2 jaar en 3 kg Pebbles, 6 jaar en 20 kg en Jazz, 7 jaar en 75 kg. Nyani en Pebbles zijn twee Afrikaanse ‘brakkies’ oftewel vuilnisbakjes oftewel ‘one mother plenty fathers’ zoals ze dat hier in Zuid-Afrika zeggen. Jazz is een Duitse dog. Een heerlijke lompe maar ontzettend lieve hond. Een goedzak in hart en ziel.

Honden van ZaZoe

Dit zijn de drie lieverds die samen met ons in de Afrikaanse bush leven. In de provincie Limpopo, helemaal in het noorden van Zuid-Afrika. Waar wij een eigen lodge en wildpark hebben. En tevens rondreizen door zuidelijk Afrika organiseren. Een heerlijke plek met veel ruimte rondom het huis voor de honden. En een even fijn klimaat het hele jaar door.

Mandjes in plaats van stoelen

’s Avonds begint de grote stoelendans waarbij mandjes in de maten S, M en XXL de stoelen vervangen. Nyani claimt, als kleinste, direct een lekkere ruime mand, maat M. Pebbles is dan niet de beroerdste en pakt gewoon direct mand XXL. En Jazz, de dog, kijkt eerst naar mij en dan – redelijk in de war – naar mandje S waar zijn kop nog niet eens fatsoenlijk in past. Een naderen introductie van de honden lees je hier.

Niet-democratisch ingrijpen

En dat betekent dat ik als een slecht betaalde scheidsrechter bij de plaatselijke F-jes op onze eigen slaapkamer de mandjesindeling opnieuw duidelijk moet maken. Op zich gaat het redelijk snel, maar niet al te democratisch. Nyani wordt bij zijn nekvel gepakt en in mandje S gedeponeerd. Pebbles claimt dan héél snel haar eigen mand. En dan draait Jazz zijn grote slungelige doggenlijf met een diepe zucht helemaal rond op zijn prachtige honden Auping, maat XXL.

Snurken maar!

Vijf minuten later houdt het heel span een snurkwedstrijd. Een heerlijk geluid om bij in te slapen. We hebben het verdiend, vinden we zelf. Morgen is het weer een nieuwe dag. Ongetwijfeld weer met eenzelfde grote hondenmandjesdans. Voor nu, welterusten vanuit de Afrikaanse bush!

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk & avontuurlijk!