De kracht van verhalen vertellen

Bloggen is het nieuwe verhalen vertellen. Bloggen stelt mensen in staat kennis te nemen van andere werelden, andere leef- en denkwijzen. Ook kun je zo tips geven, leuke anekdotes overdragen en zinnige of onzinnige verhalen delen. Klinkt allemaal heel goed, maar soms droogt mijn inspiratie op. Het is dan fijn als je andere mensen leert kennen.

Zoals Lindemarie Jongste. Via LinkedIN biedt zij Storylab aan; bijeenkomsten voor ondernemers waarin leren delen en verhalen vertellen met een link naar hun eigen bedrijf. Het ouderwetse verhalen vertellen rond het vuur, maar dan in een hip, eigentijds jasje.

Contact

Al snel bellen we. Lindemarie is een enthousiaste vrouw die direct allerlei mogelijkheden ziet. Als ik over ons leven in Afrika vertel, wordt ze alleen maar enthousiaster. Nu kan dat zijn, maar daarmee heb ik nog geen interessante blogonderwerpen bedacht. Daarbij heb ik ook nog eens een irritant poppetje op mijn schouder die telkens zegt: ‘wie zit daar nu op te wachten, dat is al zó bekend, niks nieuws.’ Niet echt inspirerend.

En voor mij is het leven in Afrika na al die jaren al best ‘normaal’ geworden. Hoe compleet anders ook, alles went. Ook de omgang met allerlei wilde dieren, de verschillende mensen in een land, het weer, eten, de talen, de reizen die we uitvoeren, de bijzondere plekken waar we komen.

Kom maar op!

Volgens Lindemarie zitten andere mensen wel degelijk te wachten op ervaringen, tips, levensverhalen en anekdotes. Dus ik ben benieuwd. Laat maar weten wat je wilt weten. Over het leven in Zuid-Afrika, de emigratie, reizen met gasten, grappige voorvallen, over de vele verschillende culturen, mensen, dieren, … Of tips voor een vakantie. Roep maar!

Dan ga ik daar de komende tijd over bloggen. En mocht het onderwerp zich ervoor lenen, dan ga ik ook zeker proberen te vloggen. Alhoewel, laat ik die techniek om te filmen eerst maar eens gaan uitzoeken dan. Dat wordt nog lachen.

Leuk hoe zo’n spontaan contact energie oplevert en goede tips. Laat jij horen wat je wilt weten? Laat ik ook weer snel van mij horen. En zo hangt de hele wereld van verhalen aan elkaar.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk