Even voorstellen: ZaZoe Xperience in Afrika

Ik blog al jaren op onze eigen website en ook op andere websites. En die blogs gaan eigenlijk altijd over ons leven in Zuid-Afrika. Waar wij al sinds 2006 wonen. Nu bedenk ik me eigenlijk pas dat ik nog nooit een blog over ZaZoe Xperience heb geschreven. Ons eigen bedrijf! Onze reden tot bestaan, ons water en brood!

Geen reclame

Misschien omdat ik er niet van hou om reclame te maken voor ons eigen bedrijf. De eerste dag op een (vakantie)beurs moet ik me ook altijd even over een soort van schroom heen zetten. Gek, want ik ben zelf de grootste fan, maar toch… Het zal onze supernuchtere, redelijk Calvinistische Nederlandse instelling zijn. Doe maar gewoon, je kent het wel.

Hoe kom je dan in Afrika?

Maar oké, hoe is het zo gegaan? De korte versie is dat mijn man Rex en ik in 2006 naar het noorden van Zuid-Afrika zijn verkast. Alles in Nederland verkocht, opgezegd, uitgezwaaid, weggegeven etc. Alleen meubilair dat in een zeecontainer paste en 2 koffers van elk 20 kilo konden mee. En dat allemaal omdat we ruim een jaar daarvoor een wildboerderij met 1.300 hectare grond én een woonhuis in Zuid-Afrika hadden gekocht. Of zoals het in tijdschrift Seasons werd verwoord: ‘van boerenkool naar potjiekos!’

Leven in de bush

Ons nieuwe leven is een leven als zelfstandig ondernemer. We hebben hier een lodge (‘hotel in de bush’) met een maximale capaciteit van 18 bedden. En daarbij ons eigen wildpark met allerlei antilopensoorten, zebra’s, giraffen, wrattenzwijnen en honderden vogelsoorten. Maar ook luipaarden, cheeta’s, caracals, hyena’s en jakhalzen komen hier voor. Maar die komen en gaan zoals ze dat zelf willen.

Ook veel reizen

We bieden accommodatie en maaltijden in de lodge aan en allerlei activiteiten, excursies en workshops bij ZaZoe Xperience en in de omgeving. Daarmaast verzorgen wij rondreizen door zuidelijk Afrika. Zowel individuele maatwerkvakanties als ook avontuurlijke 4×4 kampeerreizen. Dat neemt de laatste jaren steeds meer toe. Inmiddels heeft ons ‘reisgebied’ zich uitgebreid tot het noordoosten van Zuid-Afrika, Swaziland, Botswana en Zimbabwe. En sinds kort is daar ook Zambia aan toegevoegd. Wij organiseren deze reizen niet alleen, we voeren ze ter plekke ook zelf uit. En zo zijn we dan ook chauffeur, gids en ranger.

Internationaal gastenbestand

Gasten komen van over de gehele wereld. Maar doordat we zelf Nederlanders zijn en tijdens diverse beurzen in Nederland ons vakantieaanbod promoten, is ongeveer 40% van onze gasten Nederlands. Daarnaast komen er veel Zuid-Afrikanen en allerlei andere nationaliteiten. Dat is een van de leuke aspecten aan ons werk. Verder is het hier (bijna) altijd mooi weer, leven we midden in de natuur en hebben we altijd te maken met blije mensen die we graag een mooie vakantie bezorgen!

Waardering

Dat onze gasten enthousiast zijn over ZaZoe, blijkt wel uit het feit dat we zowel de Zoover Award 2014 als 2015 hebben gewonnen in de categorie lodges in Zuid-Afrika. En nog steeds krijgen we prachtige reviews op Zoover.

Inmiddels staan we, vooral ook met veel rondreizen in de afgelopen jaren, op een zeer ruime 9,5 gemiddeld! Daar zijn we supertrots op want daar doen we het voor. Voor blije gezichten, vrolijke vakantiegangers en veel (nieuwe) Afrikafans.

Leven in Afrika

Wil je meer lezen over de achtergrond van onze emigratie en ónze versie van ‘Het roer om’, dan verwijs ik je graag naar een artikel in Meridian Travel Magazine. En volg gerust mijn blogs. De volgende gaat ‘gewoon’ weer over ons leven in prachtig Afrika!

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk