4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Geluk zit ‘m in kleine dingen

Geluk zit hem vaak in kleine dingen. Dat is alom bekend. Vandaag zit het voor mij in het ‘inwijden’ van een nieuwe pen en een uurtje voor mezelf. Hoogste tijd voor een nieuwe blog. Over wat mij zoal gelukkig maakt.

In Afrika

En zo zit ik dan met notitieboekje en pen, heerlijk in de schaduw van een grote boom. Op een prachtige golfbaan in Zuid-Afrika, aan de Limpopo rivier. De Afrikaanse visarend plaagt mij. Ik hoor hem constant roepen, maar hij laat zich niet zien. De Kaapse tortelduif roept constant ‘work harder, work harder’. Maar vandaag laat ik me niet opjagen. Ik geniet van de rust, de natuur en alle geluiden die daarbij horen.

De natuur als inspiratie

Onze gasten vermaken zich vanochtend prima zelf. Ze wandelen heerlijk langs de Limpopo rivier en spotten nijlpaarden, krokodillen en vogels. Geeft mij tijd de accu weer op te laden. Om weer door te kunnen gaan met onze rondreizen. Volgend jaar moeten we qua planning toch echt iets veranderen. Zodat we het zelf volhouden én leuk blijven vinden.

Jaloers op een paard

De paarden bij onze lodge doen later die dag ook hun uiterste best om me te laten lachen. De kleine veulens lopen te geinen met elkaar, Pepper trekt me aan mijn paardenstaart (hoe toepasselijk) en Galaxy is altijd de clown. Heerlijke dieren. Zó aards, zó in het moment, zó eerlijk. Maakt me gewoon jaloers.

Geluk is een hele kunst

Wij lezen meters boeken over mindfulness, volgen workshops en podcasts of nemen les. Terwijl mens en dier hier in Afrika het ‘leven in het nu’, het genieten van het moment uitgevonden lijken te hebben. We hoeven alleen maar goed te kijken. Ervan te genieten. Ervan te leren…

Leermoment

Voor mijzelf is dat in elk geval een moeilijk punt. Zeker een leermomentje. Vooral als Galaxy zijn neus tegen mijn mobiel duwt. Alsof hij wil zeggen: “hé, wij zijn hier voor jou hoor!” En daar heeft hij helemaal gelijk in. Dat maakt me spontaan aan het huilen.
Galaxy vindt dat geen enkel probleem. Snuffelt geruststellend met zijn warme neus mijn tranen één voor één weg. Heel zachtjes, heel voorzichtig. En ik moet lachen omdat zijn snorharen kriebelen. En dan is Galaxy ook direct weer helemaal vrolijk. Daar straalt het geluk vanaf!

Instant geluk

Het leven is zo moeilijk nog niet. Dat is de simpele boodschap. Het is maar net of je de (kleine) geluksmomentjes kunt en wilt zien. En dan kan ik weer naar huis. Met een volle accu en een gezegend gevoel. Met blije mensen bij me die evenzo heerlijk genoten hebben. Vanwege al die hele kleine, ieniemienie, maffe geluksmomentjes bij elkaar opgeteld. Puur geluk! 
En dan eindigt de dag met z’n allen lekker buiten in de bush. Rond een warm braaivuur. Hapje en een drankje, goed gezelschap en de meest mooie sterrenhemel boven ons uitgestrekt. Het wordt stil in mij. Dit is puur geluk!

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk