4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Goed je te ontmoeten

Hij staat met zijn hand hoog langs de kant van de weg. In de brandende zon, een donkere, oudere man met grijze (kroes)baard. Hij zoekt een lift. De weg is kilometerslang en geen ander verkeer in zicht. Het is in het noorden van Zuid-Afrika, een zeer dunbevolkt gebied. De man staat er zo te zien al even.
Met een klein koffertje met wat schamele bezittingen is hij waarschijnlijk op weg naar familie om een lang weekend samen door te brengen.

Allerlei bedenkingen

Ik ben op weg van de stad terug naar onze lodge. De gigantisch grote wagen helemaal volgeladen met allerhande luxe eten & drinken, een mega lading vlees en nog veel meer. Maar ook heb ik een dikke portemonnee bij me met veel contant geld om onze medewerkers morgen hun salaris te kunnen betalen, een dure mobiele telefoon, een mooie auto. Op zich is er best nog wel ruimte in de wagen om iemand mee te nemen. Maar er schieten wel allerlei overwegingen door mijn hoofd. Is het wel veilig? Ik ben een vrouw, ik ben alleen, wat als hij kwaad wil? Ik zie mezelf al ergens in de sloot liggen of erger en onze gasten op een houtje bijtend in de lodge.

Rij oude man bijna van de sokken

Met 120 km per uur sjees ik de oude man voorbij. Terwijl het stof daalt, zakt zijn arm en gaat hij weer in de schaduw van een boom zitten. Het kon nog wel eens een hele lange dag voor hem worden. Dan trap ik fors op de rem. Niet té erg natuurlijk want ik heb vijf dozijn eieren bij me, maar wel genoeg om snel achteruit te kunnen.
De man staat breed lachend op en komt vrolijk naar de auto. Het koffertje gaat heel voorzichtig achterin tussen alle spullen en de man laat zich met een diepe zucht naast me op de passagiersstoel zakken.

Paar uur wachten op een lift

We zeggen weinig maar ik begrijp dat hij inderdaad op weg is naar zijn gezin. Hij stond ‘pas’ een paar uurtjes te liften maar hij begrijpt het best als mensen hem voorbij rijden. Ook voor mij had hij alle begrip. De slimme ziel. Iedereen heeft precies door hoe het zit.

De foute mensen verpesten het zoals altijd voor de goede. Daardoor raakt iedereen bang. Bang om iemand een lift te geven, bang om een ander te helpen. Je zult de verkeerde maar treffen.

Belachelijke wereld

Als ik de man op een kruispunt afzet, pakt hij mijn hand en bij ons allebei schieten spontaan de tranen in de ogen. Wat een belachelijke, onbegrijpelijke, vreemde, mensonterende wereld toch eigenlijk. Allebei zijn we blij dat we elkaar vandaag zijn tegen gekomen. We wensen elkaar het allerbeste, in goede gezondheid en met lieve mensen om ons heen.
Ik ben blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb. En door een waas van tranen zie ik nog net in mijn achteruitkijkspiegel dat hij zijn arm weer opheft, op zoek naar een lift voor het laatste stukje naar zijn familie. Bijna thuis!

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk & avontuurlijk