• DutchEnglish

  • Bestemmingen:

Loom bootje varen

Een heerlijke zondagmiddag in Zuid-Afrika; mindfulness ten top, heerlijk in het zonnetje, op de Limpopo rivier. Met tien man op de pontonboot van een buurman. Hengels en aas mee voor het vissen, koelboxje met hapjes en drankjes voor de inwendige mens. Maar niet alles is zo onschuldig als het lijkt.

Toonbeeld van een lome zondagmiddag

Qua temperatuur zou het ideaal zijn om even te zwemmen. Het water lonkt. Maar daar wonen nijlpaarden en krokodillen. En dus valt dié activiteit voor ons af. Wat overblijft is vissen, bijpraten met de buurtjes, boekje lezen, vogels spotten en een potje kaarten. En dat in combinatie met een picknick lunch, altijd goed.

Zwemmen is slecht idee

Ook gaan we een eindje varen als de buurman alias schipper zich meldt. En dan zien we de krokodillen ook daadwerkelijk in het zonnetje liggen slapen. En ook heerlijk rustig door het water cruisen. De kinderen zijn nu snel overtuigd dat zwemmen slecht voor je gezondheid is.

Onderdompelen in de natuur

Krekels doen hun ding, ganzen kwetteren er vrolijk op los en af en toe laat de visarend zijn typische roep horen. Altijd weer zo’n heerlijk geluid. Vanaf de kaarttafel klinkt af en toe gelach en gepraat. Verder is het alleen maar natuur wat je hoort en ziet.

Geen vis, wel braai

Zoals het er nu naar uitziet, is het avondeten (toch) geen vis. Maar ach, dat mag de pret niet drukken. We dobberen en vissen nog even lekker verder. En pas als de zon zakt, gaan er weer twee auto’s richting ZaZoe. Om deze fijne, lome dag daar te vervolgen. Dan heerlijk bij een warm braaivuur. En, zeer waarschijnlijk, met een goede steak van diezelfde braai. Een dag om lang te onthouden!

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk