4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Met de hele familie op safari!

Dat is leuk. Met de hele bups op vakantie: met de hele familie op safari naar Zuid-Afrika. Van 8 tot 80! Opa en oma, vaders, moeders en alle kids (en eventueel al aanhang) op safari in Afrika. Iedereen gezellig mee! Misschien om een speciale huwelijksdag te vieren, misschien omdat het de laatste vakantie is dat de (klein)kinderen nog mee willen, of misschien zomaar. Omdat het (nog) kan.

Wat een goed idee! Maar daar komt wel wat bij kijken. Iedereen heeft natuurlijk andere wensen, ideeën en plannen voor een vakantie. Met de hele bups op vakantie klinkt leuk. Iedereen mee op safari in Afrika. Maar hoe hou je het leuk, voor iedereen en alle leeftijden? En hoe plan je zo’n reis?

Met de familie op safari

Van 8 tot 80

Alleen de verscheidenheid aan leeftijden vraagt al om een goede afwisseling in activiteiten. Om het voor iedereen aantrekkelijk te houden. Voor elk wat wils. Activiteiten of excursies die aan te passen zijn. In lengte / duur, in intensiteit, in sportiviteit. Misschien wil je ook dat er rekening gehouden wordt met bepaalde dieetwensen, moet er elektriciteit tijdens de overnachtingen zijn in verband met medische zaken. Of wil je zeker weten dat er een bepaald luxeniveau is. Of een zwembad…

Mogen de kinderen mee?

Als je het leuk wilt houden voor iedereen en ook met z’n allen op safari in Afrika wilt gaan, is het goed te weten welke wildparken (kleine) kinderen accepteren op safari. Sommige lodges (hotels in de bush) accepteren namelijk geen kinderen. Soms ligt de ondergrens bij 6 jaar, maar soms bij 12 of zelfs bij 16 jaar! Daaraan gekoppeld geeft de leeftijdsgrens ook aan welke plekken juist (extra) moeite doen voor de jongere gasten.

Reistijden safari in Afrika

Een vakantie in zuidelijk Afrika waarbij je veel wilde dieren wilt spotten, wordt al snel een rondreis. Daarbij zijn de afstanden van groot belang. Je kunt lang niet altijd even ver rijden als in Europa. Daarnaast zijn niet altijd alle wegen verhard, kan het al vroeg donker zijn of dan gaat de gemiddelde snelheid per uur door andere omstandigheden fors omlaag. Dan kun je je heel makkelijk vergissen in dagafstanden. Al helemaal voor kleine kinderen. Dat vraagt wel om een goede berekening. En wat is de beste periode om Zuid-Afrika te bezoeken? In combinatie met de plannen en ideeën van je eigen familie of groep?

Dagindeling safari in Afrika

Niet alleen voor ouderen, maar vaak zeker ook voor de jongere gasten is het fijn om soms meerdere dagen op een locatie te zijn. Of in één bepaald natuurpark. Zodat je ook echt ergens kunt genieten. En niet elke dag (verplicht) moet verkassen naar een volgende accommodatie. In sommige parken is het ook heerlijk om vakantiehuizen te boeken (bijv. per gezin) zodat je niet aldoor in een hotelachtige setting zit. Dat zorgt voor meer privacy en ongedwongen familieplezier.

Onvergetelijk

De invulling van de dagen kan met game drives (‘safari’s’) in diverse wildparken zijn. Maar ook hier en daar een boottocht, of een wandeling door een natuurpark (‘bush walk’). Of misschien zijn er golfliefhebbers, fietsers, vogelaars, (jonge) kinderen, zwemmers, vissers, kunstliefhebbers, paardrijders, etc. Alle ideeën, wensen en plannen worden meegenomen in een onvergetelijke reis. Zo avontuurlijk, basic, comfortabel of luxe als gewenst.

Trouwens, lang niet alles hoeft met de hele groep te gebeuren. Juist tijdens een dergelijke mooie vakantie is het ook fijn als mensen af en toe even tijd voor zichzelf kunnen nemen. Want met familie op safari in Zuid-Afrika is leuk, maar eigen tijd en ruimte daarbinnen houdt het leuk!

Begeleiding

Persoonlijke begeleiding is bij een safari in Afrika erg prettig! Zo kan iedereen heerlijk genieten en ontspannen. Hoeft er niemand links te rijden in een vreemd land en zijn alle bijkomende zaken geregeld. Voordat je er zelf over nadenkt. En voordat je allemaal in Afrika landt. Op en top genieten voor iedereen. Zó relaxt!

Tips voor de familiereis

Hieronder nog even een samenvatting van wat tips en praktische aandachtspunten als je met een hele familie, of vriendengroep etc op vakantie wilt in Afrika:

 • Afwisselend programma, voor elk wat wils
 • Malariavrije route en periode
 • Iets kleinere rondreis / rekening houden met dagafstanden
 • Maak keuzes in gebieden, wensen en activiteiten
 • Contact met lokale mensen
 • Contact met wilde dieren maar wel op een relatief veilige manier
 • Kinderen toegestaan?
 • Accommodaties passend bij specifieke wensen (diëten, medische zaken, leeftijden)
 • Eventueel een ‘rustdagje’ ergens halverwege het programma
 • Sportieve activiteiten naar wens in te plannen
 • Aantal keren meerdere nachten op 1 locatie
 • Mooie afwisseling in type accommodaties
 • Niet alles per sé met de hele groep moeten doen / flexibiliteit
 • Deskundige, Nederlandstalige begeleiding én chauffeur(s)
 • Alles naar wens opgesteld via vrijblijvende offerte(s)
ZaZoe Xperience - Met de hele familie op safari in Zuid-Afrika op vakantie

Aanbod met familie op safari

Zie de website van ZaZoe voor actuele informatie. Met de hele bups op vakantie is een prachtige ervaring. Voor jong en oud. ZaZoe Xperience verzorgt graag jouw volgende familiereis. Via e-mail kan altijd geheel vrijblijvend om een offerte worden gevraagd. Gewoon in het Nederlands, net zo gemakkelijk. Vanaf 2 personen is er van alles mogelijk. En is het voor een vakantie met de ‘hele bups’, geef dan in elk geval even grofweg de leeftijden, de gewenste vakantieperiode en misschien al wat eerste wensen door.

Voorpret

ZaZoe Xperience is te vinden op Facebook en LinkedIN. Op YouTube vind je leuke filmpjes van gasten. Kun je alvast wat sfeer snuiven. Hoort allemaal bij de voorpret. En op Zoover lees je ervaringen van gasten die al met ons mee zijn geweest.

En de laatste tip: boek vroeg want vooral tijdens schoolvakantieperiodes zijn accommodaties en mogelijkheden snel volgeboekt.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk