4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Nieuwe focus na 15 jaar Afrika!

In een Zuid-Afrikaans tijdschrift zie ik een artikel waarin het plaatsje Bapsfontein wordt genoemd. Daar woont de vorige eigenaar van ons huis. En nu is het tijd voor ons om te verkassen. Tijd voor een nieuwe focus na 15 jaar Afrika. Yes!

Time flies. Vijftien jaar Afrika. Vijftien keer hebben we alle jaargetijden op het zuidelijk halfrond meegemaakt. Hoeveel gasten hebben we in al die jaren wel niet ontmoet en hier bij ons huis, lodge en wildpark in Swartwater entertaint? En hoeveel anderen waarmee we rondgetoerd hebben door zuidelijk Afrika? De firma ZaZoe Xperience in optima forma.

Anderen laten genieten van Afrika

Vijftien jaar is een hele tijd. Daarin kan een heleboel gebeuren. Daar gaat deze blog nu echter niet over. Daarover zijn al vele nieuwsbrieven en blogs verschenen. Het is niet alleen 15 jaar wonen in een ander land, op het andere halfrond, in een ander continent. Het is ook al 15 jaar iets doen wat we met hart en ziel doen. Andere mensen laten genieten van Afrika, van reizen, van andere mensen, dieren, culturen, landschappen, muziek, eten. En ze dat laten ervaren.

Omslag in focus

Toch loopt het leven altijd anders dan je van tevoren denkt. Als ik ons oorspronkelijke businessplan er nog eens bij pak, dan is het in de loop van de tijd echt fors veranderd. Sinds onze emigratie uit Nederland lag de focus op de eigen accommodatie, papegaaien kweken, fotografie, eco awareness trainingen en het eigen wildpark.

Gaandeweg zijn de papegaaien verkocht, de workshops werden op een iets laag pitje gezet en de nadruk lag steeds minder op de eigen lodge.

Ons sterkste punt

Maatwerkrondreizen organiseren én uitvoeren. Ons sterkste punt. Dat is waar onze kracht ligt en waarvoor mensen graag ook weer terugkomen. Mensen ontzorgen en ze de tijd van hun leven in Afrika bezorgen. Een onvergetelijk avontuur. Herinneringen maken, emoties en verwondering faciliteren. Gasten laten genieten van onze kennis en kunde over/van Afrika. Zo stond het niet precies in ons oorspronkelijke businessplan.

Lodge wordt ‘sta-in-de-weg’

Gedurende de afgelopen 15 jaar is de focus rustig aan verschoven. Van accommodatie-eigenaar naar reizenaanbieder en -uitvoerder. En dat betekent dat het nu ook hoogste tijd is om zelf te schuiven. Want de lodge bij Swartwater liep ons  eigenlijk ‘in de weg’. We zijn beiden te vaak en teveel van huis af om de lodge strak te leiden en te managen. Idem voor het eigen wildpark, de wilde dieren en de speciale fokprojecten met buffels, sables en livingstone elanden.

Nieuwe focus na 15 jaar Afrika!

Allemaal prachtig, maar we zijn er té weinig om er optimaal van te kunnen genieten. Allerlei andere oplossingen zijn geprobeerd. En mislukt. Om ons beter te kunnen focussen, is de lodge daarom nu verkocht. ‘Done and dusted’. Beter ook want het is zo’n heerlijke plek, daar moet iemand anders gewoon fulltime heerlijk kunnen wonen. En dan volop gaan voor het managen van een 18-beds hotel in de bush!

COVID-19

Voor ons is het ook fijn om de focus na 15 jaar Afrika te vernieuwen. En wie had gedacht dat we juist nu, in coronatijd, de locatie zouden verkopen?! Wij niet in elk geval. En zo reizen we in april 2021 snel naar Zuid-Afrika om de verkoop en overdracht te finaliseren. En binnen een maand te verkassen. Met al onze huisraad en honden richting Hoedspruit. Gelukkig vinden we snel een nieuw huis. En kunnen we ons leven in een ander deel van de provincie Limpopo oppakken.

Hoedspruit

Het mooie is dat het vliegtuig van Rex hier ook al staat. Daarnaast ligt Hoedspruit naast het Kruger Park wat ons ook met gasten meer mogelijkheden biedt. En het dorpje, stadje heeft een relaxte sfeer. Wij kennen het van veel reizen. Nu kunnen we ervaren hoe het is er te wonen en te leven.

Alle aandacht naar het organiseren van reizen

Wij blijven dus heerlijk in Zuid-Afrika wonen en gaan onverminderd door met onze rondreizen. ZaZoe Xperience blijft toeren in Afrika. Met nog meer focus op de maatwerk rondreizen én de avontuurlijke 4×4 kampeervakanties. Zodra dat met de corona maatregelen veilig en verantwoord kan.

Tijdens al deze reizen maken wij gebruik van de mooiste en meest onverwachte overnachtingsadresjes. En zetten wij onze ervaring en kennis voor iedereen weer voor de volle 100% in. Zoals gasten van ons gewend zijn. Op naar de volgende 15 jaar in Afrika!

Probeer ons uit

Kennen wij elkaar (nog) niet? Wees dan van harte welkom om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. We maken elke vakantie op maat, geheel naar wens. Alles kleinschalig en we reizen in jouw tempo. Vanaf Johannesburg airport is alles voor je geregeld en geboekt. Onze auto staat klaar op de luchthaven en van daaraf begint het grote genieten en optimaal relaxen.

Probeer ons gerust uit. Klik hier om vrijblijvend een offerte aan te vragen, meld je aan voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief of lees andere blogs.  

Graag tot ziens in Zuid- en/of zuidelijk Afrika. Maak onvergetelijke herinneringen. Organiseren wij met liefde de bijpassende droomreis voor je.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk