4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Nieuwe mand voor hond én baas

emigratie 2.0

Wat een nieuwe mand voor een hond al niet doet. Onze oudste hond Pebbles is 15 jaar jong. Compleet doof en deels incontinent. Maar o zo happy met een nieuw mandje. Het past haar goed, is lekker zacht en mooi en ze wordt er helemaal vrolijk en tevreden van. Hetzelfde geldt voor ons.

Nieuwe mandjes in Afrika

Nieuwe mand voor hond én ook voor de baas. Jazeker. Eerder deze week hebben we namelijk getekend voor ons nieuwe ‘mandje’. Na 15 jaar in Zuid-Afrika zijn we inmiddels 500 kilometer verderop in het land neergestreken. Verder naar het zuidoosten. Even in een huurwoning. Maar we hebben inmiddels ons nieuwe toekomstige thuis gevonden. Ook dat voelt goed. Het nieuwe tuis komt in de vorm van een gebied van 21 hectare in een wildreservaat buiten Hoedspruit. Helemaal in het oosten van het land, tegen het Kruger Park aan. Een grove 21 hectare aan de iconische Olifantsrivier. Een prachtige, lange rivier die door het noordoosten van Zuid-Afrika stroomt. En uiteindelijk samenvloeit met de Limpopo en uitmondt in de Indische Oceaan in Mozambique. Onze kavel bevat vooral bushveld maar ook 3 hectare groene oase met ons nieuwe huis prachtig omringd door hoge bomen, een groentenkas en veel planten.

Emigratie 2.0

Een nieuwe mand voor de hond en over een paar maanden dus ook voor het baasje. Dat is wel ietwat simplistisch gezegd. Voor ons voelt het bijna als een tweede emigratie of een emigratie 2.0 binnen Zuid-Afrika aan. Na 15 jaar in de bush dichtbij Botswana gaan we nu verkassen naar een huis, of eigenlijk twee huizen richting Kruger Park. Beide huizen hebben uitzicht op de rivier, staan in de groene tuin en zijn optimaal ingericht en ingedeeld om te genieten. Denk aan zwembaden, braaiplekken, overdekte terrassen en nog meer fijns. Net zoals Pebbles hopen we dat de plek ons goed past. En dat we er relaxt en tevreden van kunnen genieten.

Bush life

Zo gaan we dus toch weer terug naar een leven in de Afrikaanse bush. ZaZoe Xperience 2.0 ook. In Swartwater waren we verantwoordelijk voor ons eigen wildpark plus lodge. Nu hebben we een aandeel in een natuurreservaat en delen we dit met zo’n 42 andere huiseigenaren. Ieder heeft zijn eigen ‘kavel’ van 21 hectare waarvan het grootste deel bush is. En ook de rest is allemaal voor de wilde dieren, de vogels, de natuur.

Terug naar de natuur

Met een tussenstop van een grove vijf maanden in het stadje Hoedspruit gaan we terug naar de rust en stilte en de wilde dieren om ons heen. Wat een genot. Met alle dieren, vogels en het zachte geruis van de rivier op de achtergrond. Het reservaat leent zich optimaal voor mountainbike- en wandeltochten en game drives. En vanuit een luie stoel in de tuin is het prima vogels spotten en fotograferen. Met de braaitang in de hand en een Afrikaans knapperend vuurtje in de buurt…

Ndlovumzi, here we come!

Ndlovumzi Nature Reserve is het nieuwe wildreservaat. Ook komen er nieuwe hobby’s aan. Zo is er een mooie, grote tuin die liefde en aandacht vraagt. Plus een zeer praktische, en goed gevulde groenten- en kruidentuin. Ook passen we beide huizen naar onze smaak aan. En zetten we waarschijnlijk de traditie van de huidige eigenaren met gezellige pizza-avonden met de buurt voort. Mocht er tussen alle plannen nog tijd over zijn, gaan we met een glaasje genieten van zwembad en ondergaande zon.

Andere rollen, andere mandjes

Nu zijn we eerst nog even druk met het nodige papierwerk rondom de koop. Daarna pakken we alle mandjes op en verkassen we. Ndlovumzi Nature Reserve, here we come! En laat dan al die mooie rondreizen door zuidelijk Afrika ook maar weer beginnen. Een nieuwe start op diverse fronten. Nieuwe mand voor hond én baas. Geen accommodatie-eigenaar meer maar wel met gezellig logeerhuis. En alle focus nu op het organiseren en uitvoeren van onze rondreizen en 4×4 kampeeravonturen. Oftewel emigratie 2.0 met ZaZoe Xperience 2.0.

Ga je mee?

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk