Shortlist paradise

Vraag me vandaag maar liever niet wat ik écht zou willen. Waar ik nu zou willen zijn, leven, genieten… Hoe mijn wensenlijstje voor het paradijs eruit zou zien? Eigenlijk niet eens zo lang of moeilijk. Maar wel met een paar belangrijke uitgangspunten op de shortlist.

Huis in de bush

Een klein maar luxe huis, middenin de bush, ergens in Afrika. Geen mens in zicht, alleen wij twee. Wel héél veel wilde dieren om ons heen, nog veel meer vogels, onze paarden en doggies Pebbles, Nyani en Moyo. Oooh ja, ook hond Jazz er dan graag weer bij want die mis ik elke dag.

Een goed gevulde hut

Bij ons huisje hoort dan ook een fijn bubbelbad buiten en een goedgevuld wijnrek binnen. Op het verlanglijstje staat dan verder een slim trainingsplan voor BBB (buik-billen-borsten) maar zeker ook een grote stapel heerlijke leesboeken en een notitieboek om nu eens echt een nieuw boek te schrijven.

En ten gunste van de stapel boeken en het trainingsschema graag even geen werk. Geen gasten in de lodge, geen problemen, geen medewerkers, geen verantwoordelijkheid. Alleen maar warmte, zonneschijn en goed gezelschap en fijne muziek.

O ja, wel graag een snel wifi. Ik blijf graag op de hoogte van alles wat er buiten het paradijs gebeurt en gebruik ook graag de laatste technieken. Want zeg nou eerlijk; wat is nu een modern paradijs zonder state-of-the-art gadgets?!

Ultiem genieten

En dan maar heerlijk genieten in de hangmat (had ik die al genoemd?) en proberen om alle verschillende vogelgeluiden uit elkaar te houden en de vogels bij naam te noemen. Nagaapjes tam maken. Wedstrijdje lang slapen met de honden doen. Schitterende nieuwe gerechten bedenken en daar dan lekker uitgebreid samen van kunnen genieten.

Of de waterbokken tot vervelens toe pesten met muziek van Black Byrd, Caramba, Adele en allerlei andere muzikanten. En nog steeds, dat boek gaan schrijven. Zomaar een paar willekeurige activiteiten in dit prachtplekje.

Het proberen waard

Dat is wat ik graag zou willen, wat ik zoek. Hoe lang ik het in dit paradijs volhou? Geen idee maar het is het proberen vast en zeker waard. Ik ben alleen bang dat ik het langer volhoud dan dat ikzelf en iedereen om me heen verwacht. En dan? Hmm, voorlopig blijft het nog maar even bij dromen.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk