• DutchEnglish

  • Bestemmingen:

Spelen met licht – maar wanneer dan

Op mijn laptop bekijk ik het tijdschrift Wild van de Zuid-Afrikaanse nationale parken. Wat een heerlijke natuurfotografie. Ik kijk verlekkerd naar de beelden en bedenk me dat het de aller-aller-allerhoogste tijd wordt dat ik mijn mooie Nikon uit zijn fototas haal. Het is toch een schande dat een camera van een paar jaar jong nog maar 400 kliks / foto’s erop heeft staan. Ongehoord en ik schaam me dood.

Moeite

Vooral als ik me herinner hoeveel moeite ik ervoor gedaan heb om mijn man Rex ervan te overtuigen hoe nodig die nieuwe camera wel niet was. Want al die mooie wilde dieren in Afrika moest ik toch echt supergaaf kunnen fotograferen? Met de nieuwste camera? En vervolgens hoe ik uren in de rij heb gestaan tijdens de opening van een nieuw MediaMarkt filiaal om hem daar zo voordelig mogelijk te kunnen kopen. Glunderend in de rij voor de kassa en een man voor mij die opmerkte dat ik mezelf duidelijk goed verwend had.

Rondklikken

Yes! Zo voelde dat ook. Hoe trots was ik?! En vanaf dat moment had de Nikon dagelijks in gebruik moeten zijn. Hadden alle wilde dieren in Zuid-Afrika inmiddels al op de gevoelige plaat vastgelegd moeten zijn. En onze medewerkers, gasten, paarden, honden. Alles en iedereen.  Tot vervelens toe.

En wat dacht je van dat prachtige ochtend- en avondlicht hier in Afrika? Bijna elke dag een gratis traktatie op de mooiste zonsopkomsten en – ondergangen. Té fotogeniek gewoon!

Altijd en overal

Ter plekke wordt het besluit genomen. Binnenkort ga ik weer op reis en dan gaat mijn grote fototas gewoon mee. Hoe ik het organiseer met camera, lenzen maar ook laptop, papierwerk en alle andere tasinhoud, weet ik nog niet. Maar hij gaat mee. Punt uit.

En vanaf dat moment ga ik alleen nog maar spelen met licht – overal en altijd.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk