4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Staalwol voor alles

We zijn altijd blij met onze medewerkers bij ZaZoe Xperience in Zuid-Afrika. Nou ja, bijna altijd. We houden de lodge, wildpark, boerderij en het huis allemaal draaiende met een vaste staf van zo’n vijf mensen en een flexibele schil van nog eens vijf of zes. En dat is voor Afrikaanse begrippen een best heel klein, bescheiden groepje.

Vijand veel personeel gunnen

Wat ons betreft prima, want af en toe geldt toch ook hier de uitdrukking dat je je ergste vijand veel personeel gunt. Zo is het moment van nieuwe medewerkers altijd weer even tricky. Het is maar afwachten hoe goed ze werkelijk zijn in het werk dat ze aangeven ‘baie goed’ te kunnen. Meestal pakt het goed uit, gelukkig! Soms wordt je verrast. Zelfs na heel wat jaren in Afrika.

Even niet opletten

Zo hebben we nu een nieuwe medewerkster. Prima meid, wil altijd en overal schoonmaken, bedden opmaken, strijken, wassen, noem het maar op. Ze houdt zowel de lodge als ons huis zo goed mogelijk bij. Maar voordat je het weet, duikt er een oude fout op. En ik kan mezelf wel voor de kop slaan.

De Tefal pannen waar ik nog altijd zo blij mee ben, sorry: was, kunnen de prullenbak in. Ze bakken aan ongeacht wat ik er nu ook in probeer te bakken. Dat verwacht je niet met die bekende zwarte anti-aanbaklaag. Onze kersverse ZaZoe-medewerkster dacht ons geen groter plezier te doen dan de pannenvoorraad eens grondig schoon te maken. Met een behoorlijke bol staalwol. Het toppunt van goed schoonmaken. Maar geloof me, daar kan zelfs Tefal niet tegen. Alle pannen glimmend zilver maar volledig naar hun grootje.

En het stomme is, dit is me jaren geleden ook al eens overkomen. Op precies dezelfde manier. Staalwol voor alles! Ook toen is de voorraad koekenpannen voortijdig en al vloekend vervangen.

Trucje met chloor

En een soortgelijk verhaal gold toentertijd ook voor chloor. Dat had ik in huis om af en toe eens een scheut door de toiletpot te gooien. Lekker fris. Totdat ik ontdekte dat t-shirts en korte broeken wel in hele rare tinten weer uit de wasmachine kwamen. Werd er vrolijk een scheut chloor bij het wasgoed gegooid. Zoals wij gewend zijn er wasverzachter aan toe te voegen, deed men hier chloor bij de bonte was. En bont dat die was werd! Alleen niet kleurecht. En dus komt er sindsdien alleen nog een soort van chlorix in huis. En heb ik onze nieuwe schoonmaaktopper voor alle zekerheid maar op het hart gedrukt dat die niet voor de was is. Aan haar verbaasde uitdrukking te zien, was ik net op tijd.

Alleen jammer van de staalwol. En de koekenpannen.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk