4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Teveel Afrika?

De meeste dagen kunnen we geen genoeg krijgen van Afrika. Van de natuur en de wilde dieren. Van onze gasten die daar dan weer van genieten, van lieve mensen en van inspirerende ontmoetingen. Maar op sommige andere dagen is er echt nét iets teveel ‘Afrika’.

Kan dat dan?

Zeker. Op een dag met teveel Afrika vallen de cultuurverschillen van de regenboognatie je rauw op je dak. Dan kun je niet meer lachen om de zoveelste stroomuitval, gaat de waterpomp ook nog eens kapot en weet je zeker dat morgen een dag in de grote stad een grote ramp gaat worden.

Alles bij elkaar

Als Murphy dan ook nog samen lijkt te spannen, dan is de conclusie snel getrokken: er is toch echt teveel Afrika! Maar dat ligt gelukkig iets genuanceerder. Ja, de pieken en dalen zijn in een continent als Afrika zeker hoger en dieper dan in het geciviliseerde Europa. Maar dat is nu ook juist een van de aantrekkingskrachten van dit continent. De oplossing ligt waarschijnlijk helaas en zoals eigenlijk ook meestal, in onszelf.

De insteek

Hoe sta je op enig moment in het leven? Kun je genieten van de mooie dingen in het leven? Neem je tijd en heb je tijd voor de mensen om je heen? En kun je problemen ook echt als uitdagingen zien? Of, beter gezegd, kunnen we bijvoorbeeld de problemen van anderen ook af en toe daar laten waar ze horen? Bij die ander?

Baas voor alles

Dat klinkt hard maar dat is zeker niet zo bedoeld. Maar hier in Afrika ben je veel méér dan een werkgever zoals in Europa. Je bent tevens vlees-, accommodatie- en kledingleverancier. Je bent de bank van lening. Je zorgt voor het geld voor begrafenissen. En het hout en het eten voor de begrafenis. Je zorgt voor vervoer naar ziekenhuis of dokter. Je bent rechter bij onderlinge ruzies, taxi en pillenboer. Je bent echt baas voor alles.

Laat me meevoeren

En dan kan Afrika je soms echt even teveel worden. En moet je jezelf af kunnen schermen voor alle invloeden. Van buiten, van binnen, dat maakt dan niet uit. Ik zadel mijn paard en vraag hem serieus ‘teveel of te weinig Afrika?’ Hij briest een keer heerlijk vanuit het diepst van zijn ziel en zet een grandioze rengalop in. Ik hoef nergens meer aan te denken en laat me meevoeren. Dwars door ons eigen wildpark, dwars door Afrika.

Perfect!

De grond dendert onder ons door, de wind waait door haren en manen. Hier gaat het om! Hier en nu. Puur genieten! Mijn paard, de natuur en ik. Niets meer en niets minder. Niks teveel Afrika. Afrika precies goed!       

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk