4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Tranen van verdriet en geluk

Met gemengde gevoelens kijk ik naar het beeldscherm van mijn laptop. Er staan foto’s op mijn scherm. Schattige, kleine, hoopvolle hondenpuppies kijken me aan. Met van die blauwe puppy-ogen. In alle kleuren van de regenboog trekken de kleintjes aan me voorbij. De oooh’s en aaah’s zijn maar moeilijk in te houden. Tranen van verdriet en geluk wisselen elkaar makkelijk af.

Lege mand

Ik slik een paar keer. Het verlies van onze lieve dog Jazz is nog vers. Heel vers. En toch kijk ik alweer naar een puppy. Niet om onze Jazz te vergeten. Zeker niet! Dat zal ook nooit gebeuren. Maar wel om zo snel mogelijk de open plek te vullen. Een mand vol hondenliefde. Naast de tranen van verdriet zoeken we ook weer die van geluk.  

Samen genieten

En de nieuwe hond hoeft zeker niet de plek van zijn voorganger op te vullen. Dat zijn nogal grote poten om te vullen. Letterlijk en figuurlijk. Nee, we zullen juist blij zijn met een hele nieuwe, andere persoonlijkheid. Voor gloedjenieuwe herinneringen en gezamenlijke ervaringen. Zodat we met en van elkaar kunnen genieten. En samen met onze andere honden, Afrikaanse brakkies Nyani en Pebbles. Want ook zij missen Jazz.

Nieuw hondenleven

En dus slik ik nog maar eens en zoek verder. Op zoek naar een nieuwe vriend voor het leven. In elk geval voor een nieuw hondenleven. Ik ben er klaar voor. De mand staat op de juiste plek, hij is van harte welkom. Zeker zullen er nog altijd tranen vloeien, maar ik ga ervan uit dat ze steeds meer van (nieuw, pasgeboren) geluk zullen zijn.

Onze Moyo gevonden

Ruim twee weken laten breng ik Moyo naar huis. Een Duitse doggenpup van bijna acht weken jong. Lichtgrijs met donkergrijze vlekken. En de welbekende blauwe puppy-ogen. Nyani en Pebbles kijken wel af en toe vertwijfeld toe als Moyo per dag groter en hoger lijkt te worden. Wat krijgt die pup te eten? Hoe kan hij zo de lucht inschieten terwijl zij op formaatje Medium blijven steken.

Samenzijn

Maar het is een superlief dier. Moyo kan met iedereen en alles overweg. Daarbij lijkt hij geen groter doel in het leven te hebben dan spelen, lekker eten en samen te zijn. Een heerlijke nieuwe vriend. Hij verovert ieders hart vanaf dag een. Ook in de lodge waar hij als klein puppy nog af en toe mee naar toe mag.

Ik weet zeker dat Jazz ook zijn onhandige, lompe puppy gedrag en lieve babyogen niet had kunnen weerstaan. Ons gezinnetje is weer compleet. De tranen van verdriet worden regelmatig vervangen door die van puur geluk.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk