Tranen van verdriet en geluk

Met gemengde gevoelens kijk ik naar het beeldscherm van mijn laptop. Er staan foto’s op mijn scherm. Schattige, kleine, hoopvolle hondenpuppies kijken me aan. Met van die blauwe puppy-ogen. In alle kleuren van de regenboog trekken de kleintjes aan me voorbij. De oooh’s en aaah’s zijn maar moeilijk in te houden.

Lege mand

Toch slik ik een paar keer. Het verlies van onze lieve dog Jazz is nog vers. Heel vers. En toch kijk ik alweer naar een puppy. Niet om onze Jazz te vergeten. Zeker niet! Maar wel om zo snel mogelijk de open plek te vullen. Een mand vol hondenliefde. Naast de tranen van verdriet zoeken we ook weer die van geluk.  

Samen genieten

En de nieuwe hond hoeft zeker niet de plek van zijn voorganger op te vullen. Dat zijn nogal grote poten om te vullen. Letterlijk en figuurlijk. Nee, we zullen juist blij zijn met een hele nieuwe, andere persoonlijkheid. Voor gloedjenieuwe herinneringen en gezamenlijke ervaringen. Zodat we met en van elkaar kunnen genieten. En samen met onze andere honden, Afrikaanse brakkies Nyani en Pebbles. Want ook zij missen Jazz.

Nieuw hondenleven

En dus slik ik nog maar eens en zoek verder. Op zoek naar een nieuwe vriend voor het leven. In elk geval voor een nieuw hondenleven. Ik ben er klaar voor. De mand staat op de juiste plek, hij is van harte welkom. Zeker zullen er nog altijd tranen vloeien, maar ik ga ervan uit dat ze steeds meer van (nieuw, pasgeboren) geluk zullen zijn.

Onze Moyo gevonden

Ruim 2 weken laten breng ik Moyo naar huis. Een Duitse doggenpup van bijna acht weken jong. Lichtgrijs met donkergrijze vlekken. En de welbekende blauwe puppy-ogen. Nyani en Pebbles kijken wel af en toe vertwijfeld toe als Moyo per dag groter en hoger lijkt te worden. Wat krijgt die pup te eten?
Maar het is een superlief dier, dat met iedereen en alles overweg kan en geen groter doel in de wereld heeft dan spelen, lekker eten en bij ons in de buurt te zijn. Een heerlijke nieuwe vriend. Hij verovert ieders hart vanaf dag een.

Ik weet zeker dat Jazz ook zijn onhandige, lompe puppy gedrag en lieve babyogen niet had kunnen weerstaan. Ons gezinnetje is weer compleet.

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk