4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Vakantieherinneringen; mooi maar moeilijk

De dag begint goed maar ook verwarrend: ‘We hopen dat je het leuk vindt om terug te kijken op je herinneringen’, zegt Facebook. Zeker is het leuk om terug te kijken op een blije vakantieherinnering. Dank je Facebook. Dat is mooi maar ook moeilijk.

Vakantieherinneringen zijn mooi

Het doet pijn omdat de gedeelde foto een moment bevat dat nu simpelweg niet kan. Met de foto zelf is niets mis. Twee vrolijke kinderen die volop genieten. In Afrika, in de bush, met twee hele lieve paarden van ons. Die op hun beurt weer helemaal gek zijn van kinderen. En met onze honden en medewerkers erbij. Een prachtige dag en lieve gasten in de lodge. Die mooie herinneringen tijdens hun rondreis maken. Van alles ontdekken, leren, ervaren, genieten, meemaken. ’s Avonds rond een heerlijk houtvuur in de openlucht de dag nog eens doornemen. Warm en gezellig, met z’n allen, lachen en de dag nog eens goed evalueren. Reistijd, familietijd en samenzijn!

Nu is alles anders

Corona zorgt ervoor dat we nu niet in Afrika kunnen zijn. We hebben geen gasten die hun eigen herinneringen kunnen maken. Geen lodge vol lieve mensen. Geen knapperend houtvuur elke avond. Nog wel altijd een natuur vol prachtige en imposante dieren, vogels, landschappen en mensen. We kunnen er alleen niets van delen. Gelukkig blijven die mooie dingen van zuidelijk Afrika wel bestaan. Maar mens en dier hebben het daar nu erg zwaar door de wereldwijde coronapandemie.

Corona begin van groter probleem

In verhouding overlijden er nog niet eens zo heel veel mensen aan Corona in zuidelijk Afrika. Een veel groter probleem is de armoede die in rap tempo toeneemt. Steeds meer mensen verliezen hun baan, steeds meer gezinnen die niet weten hoe ze moeten overleven. Het zijn superzware tijden.

Lockdown was heftig

Ook onze bedrijven krijgen het moeilijk. We kunnen niet alle personeelsleden aanhouden maar blijven ook degene ondersteunen die naar hun familie gaan. Om daar een superlange en strenge lockdown uit te zitten. We helpen iedereen zoveel mogelijk met eten, goed vlees, medicijnen en warme kleding. Degene die wel bij ZaZoe Xperience blijven, zorgen voor het onderhoud van lodge, woonhuis en wildpark. En natuurlijk voor onze honden, paarden en dieren in de fokprogramma’s voor exotisch wild.

Omgekeerde kersttijd

Voor het eerst in vele jaren gaan we weer een kersttijd in Afrika meemaken. Kerst in zomertijd is ‘raar’ en ongewoon voor ons. Normaliter zijn we dan juist in Nederland en bereiden we de vakantiebeurzen voor. Nu draaien ook wij de wereld om en gaan we juist naar Afrika. Om onze medewerkers daar af te lossen. Zodat zij met kerst bij familie en vrienden kunnen zijn.

Goed vooruitzicht

De gasten die dit jaar zouden komen, zijn net als iedereen teleurgesteld maar ook nog steeds enthousiast. Allemaal hebben ze hun geplande reis verzet naar volgend jaar. Zij houden hun ervaringen tegoed. Door tijdelijk naar Nederland te gaan, zorgen wij voor wat inkomsten. Zo houden we op verschillende plekken de ‘pot aan de kook’. Letterlijk en figuurlijk.

Vakantieherinneringen zijn mooi

Laten we hopen dat we met z’n allen deze pandemie te boven komen. Dat we weer kunnen gaan leven en reizen. Dat we prachtig Afrika met anderen kunnen delen. Misschien dat het reizen wel op een iets andere, bewustere manier gaat gebeuren. En dat is prima. Het stimuleert alleen maar om nóg mooiere ervaringen en geestelijke souvenirs te ontdekken. Een goed vooruitzicht! Paarden Galaxy en Raphael zijn er in elk geval al helemaal klaar voor!

Wil je nu al even genieten van mooie beelden, kijk dan eens op onze Facebook pagina of het YouTube kanaal. Geniet van heerlijk Afrika. Je herinneringen vooruit!

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk