4.9
Gebaseerd op 30 beoordelingen
powered by Google
Dulang MatijaDulang Matija
09:15 06 Apr 23
Thank you very much team for the excellent tour designs, that offer guests great wildlife experience and the connections with the local communities. You creat only what is best for your guests!
Piet HakPiet Hak
20:14 04 Jun 22
Very correct organization!Very well organized tourSouth Africa and Botswana with a day trip to the Victoria falls in Zimbabwe.Unbelievably seen.Dutch speaking guides.
Monique BezuidenhoutMonique Bezuidenhout
09:38 18 Jun 19
The destination for our annual family trip with friends that have become family. Rex and staff go out of their way to give us the best bush break away experience. Best place for kids to be kids and adults to be adults. See you next year.
Leanne ParkerLeanne Parker
16:15 03 Jul 18
Having just returned from a weekend trip to Zazoe I cannot sing their praises enough. It was a truely special experience.Their facilities are clean and the camp was safe for the kids to play freely.Its a wonderful place to bring the family and the birdlife is out of this world.Thanks guys for making the trip so memorable we will certainly see you next year again.
Jan WillemsenJan Willemsen
22:24 15 Dec 15
Wonderfull 4X4 safari!
js_loader

Verslaafd of niet

Sinds vandaag geef ik het maar toe; ik ben verslaafd. Nu mocht ik willen dat het onderwerp van mijn verslaving op z’n minst iets stoers, exotisch of excentrieks zou zijn, maar helaas. Nee, als ik dan toch eerlijk ben, dan betreft mijn verslaving een simpel gebruiksvoorwerp.

Bekentenis

Daar gaat ie dan. Ik ben Natascha Snelder en ik ben verslaafd aan mijn mobiel, sorry, smartfoon. Ik kan er geen dag zonder. Zucht. Wat zeg ik, een dag? Het idee alleen al jaagt me de hoogste boom in, drijft mijn hartslag skyhigh, houdt me uit mijn slaap.

Pure kwelling

Gisteren hebben we voor het eerst sinds lange tijd geen mobiel bereik gehad voor ruim 4 uur. Vier uur, 30 minuten en 49 seconden om precies te zijn. En wat duren die uren lang!

Verstoken van alle nieuws, geen e-mails versturen of ontvangen, niet op de hoogte blijven van mijn vrienden’s wel & wee, geen foto’s op het internet kunnen slingeren, geen zaken kunnen doen. Afschuwelijk.

Neurotische blondie

Hoe vaak ik wel niet de telefoon opnieuw heb laten opstarten. Wanhopig op zoek naar een enkel streepje dat mijn verbinding met de buitenwereld herstelt. Hoe ik deze uren ben doorgekomen, weet ik achteraf eigenlijk niet eens. Bij alle werkzaamheden die ik wilde doen, had ik een mobiele of internetverbinding nodig.
Resultaat; een neurotische blonde in de Afrikaanse bush die overdreven veel liep te zuchten en uiteindelijk uitermate zielig een oerhollandse appeltaart is gaan bakken. Medewerkers en buren blij. Dat dan weer wel! 

Niet piepen

En eigenlijk is dat afkicken niet eens zo erg. Achteraf bezien dan. Op dat moment piepte ik – letterlijk – wel anders. En waar gaat het dan echt om? Nergens om! En dat is nog het ergste. Als ik het ontleed, is het eigenlijk alleen maar een soort van foute informatiehonger die constant gevoed moet worden. Als een soort van paars monster dat constant op je schouder vraagt of je niet heel toevallig iets mist. Hetzelfde paarse monster dat me ’s nachts op mijn telefoon laat kijken zodra er een lampje brandt.

Gek van de lichtjes

Blauw? Aha, nieuws van mijn Facebook vrienden. Groen? Een WhatsAppje – echt even snel kijken hoor. Alsof het niet tot de volgende dag kan wachten. Rood? Aha, een e-mail. Daar moet ik zéker direct mee aan de slag…

Zo maak ik mezelf gek. Erger nog, mijn omgeving ook. Gelukkig is manlief de nuchterheid zelve. Maar ja. Wat wil je, met een Nokia uit het pre-internet tijdperk die alleen maar kan sms-en en bellen? Typisch geval van wat je niet kent dat mis je niet.

Geen kouwe kalkoen

Het antwoord op de vraag ‘verslaafd of niet’ zal inmiddels duidelijk zijn. Ik denk er hier in donker Afrika zelfs sterk over om een extra simkaartje van een andere provider aan te schaffen. Zodat ik niet cold turkey hoef af te kicken op het moment dat mijn provider uitvalt. Tja, je bent verslaafd of je bent het niet!

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience
Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk