Vijf redenen voor een maatwerkrondreis door zuidelijk Afrika

Waarom kiezen voor een maatwerk rondreis door Zuid-Afrika of zuidelijk Afrika? En waarom zou je ZaZoe Xperience dan die reis laten verzorgen? Goede vraag die ik aan gasten van ZaZoe heb voorgelegd. Hier is hun top 5 redenen:

1. Ontspannen

Het is een ontspannen manier van reizen. Niet alleen de (rond)reis zelf, maar ook het gehele voortraject wordt geregeld. Alles gaat in overleg en natuurlijk gebaseerd op je eigen wensen, plannen en verwachtingen. Je hoeft dus zelf geen overnachtingen uit te zoeken, geen route te plannen, niet zelf te rijden, je niet te verkijken in afstanden, geen dure buitenlandse betalingen te doen om de overnachtingen vast te leggen, niet in de zenuwen te zitten of alles wel klopt, etc.
Ook over vliegtickets kunnen we altijd adviseren. En op de luchthaven van Johannesburg Airport staan wij in de aankomsthal te wachten. Met je naam op een bordje. Dat voelt erg welkom. De auto staat klaar. Het avontuur kan beginnen. En jij kunt ontspannen!

2. Individueel

Vanaf twee personen maakt ZaZoe elke rondreis door zuidelijk Afrika op maat. Met als basis je eigen wensen en plannen, eventueel aangevuld met een bijzondere dag als verjaardag of huwelijksdag. Ook wordt rekening gehouden met lichamelijke beperkingen of juist sportieve wensen. Hoe avontuurlijk, basic of juist luxe het mag worden, dat bepaal je lekker zelf. Het werkt extra goed om een persoonlijke afspraak in Nederland te maken als eigenaren Rex & Natascha daar toevallig zijn. Dat praat nog makkelijker. Wat voor de een héél avontuurlijk is, gaat voor een ander bij voorbeeld nog lang niet ver genoeg. Dus het is belangrijk te weten wat echt telt!

Eerste voorzet

Een eerste offerte is een voorzet. Een eerste idee voor een mooie vakantie. Waarbij wensen, plannen en een haalbare route gecombineerd worden met prachtige overnachtingsplekken en mooie wildparken. Maar ook als mensen aangeven bij voorbeeld interesse te hebben in verschillende culturen, of heel graag willen mountain biken in het Kruger Park, of een verwendag in een beautysalon willen toevoegen, dan kan dat meegenomen worden.
Door per dag de kosten aan te geven en linkjes naar de accommodaties, is duidelijk wat de verschillen onderling tussen de dagen zijn. En worden er in een volgend voorstel desgewenst alternatieven ingevoegd. Zo heb je zelf invloed op de reissom.

3. Persoonlijke aandacht

Een programma is klaar als het 100% naar ieders wens is. Bij finaal akkoord leggen we de reis vast. Data gaan in onderling overleg. Alles wordt geregeld. Je hoeft dus zelf niets te doen rondom alle boekingen, de route, de bezoeken aan de wildparken, gave restaurants, mooie lodges…
En dat betekent dat tijdens de reis alle aandacht er echt is voor jou / jullie. Geen grote groepen waarmee gereisd wordt. Alleen je eigen gezelschap. En je eigen chauffeur / gids altijd bij de hand.

In sommige wildparken nemen lokale rangers het gidswerk over. Dan krijg je ‘game drives’ (safaris in open auto’s) van de beste specialisten waarbij zij er alles aan doen om je de mooiste wilde dieren, vogels en natuur te laten zien en beleven. In andere wildparken rijden de mensen van ZaZoe zelf. Alle tijd van de wereld om te fotograferen. Geen bus die verder moet, geen zorgen over de rijafstand van die dag of andere beslommeringen. Alle concentratie en aandacht bij het moois dat je ziet en meemaakt.

En er wordt zoveel mogelijk overlegd met en gecheckt bij de gasten. Loopt de reis nog naar wens? Zijn er aanpassingen nodig? Is iedereen nog happy?!

4. Beleving

Zo staat bij alles de beleving centraal, waardoor in de naam ook ‘Xperience’ is opgenomen. Bij ZaZoe gaan gasten vaak als vrienden weer weg én komen ook weer terug. Het is vaak de persoonlijke aandacht in combinatie met het laten ervaren van Afrika zoals het is, niet alleen de bekende toeristische plekjes. Een bezoek aan een lokaal schooltje, een winkel-van-sinkel, een stop bij een paar hutjes, even voetballen met kinderen langs de weg…

Laat Afrika onbeperkt op je inwerken. Geniet van alle beelden, geluiden, geuren, indrukken, avonturen en ervaringen. Leer van andere culturen, maak kennis met wilde dieren, geniet van al het natuurschoon. En maak vooral herinneringen die blijven met de mensen die je lief zijn.

5. Budget

Natuurlijk is dit afhankelijk van de tijd die je wilt spenderen, het luxeniveau dat je wenst en de hoeveelheid excursies / activiteiten die je eventueel al in je rondreis wilt laten verwerken. Maar voor een maatwerkvakantie probeert ZaZoe de kosten altijd zeer redelijk te houden.

Probeer het gewoon eens uit. Een offerte is geheel gratis en super compleet. Zo heb je snel een goede indruk.

Natascha Snelder

ZaZoe Xperience

Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk